Sponsorlu İçerik

Hamilelik Hakkında 4 Temel Bilgi

Hamilelik hakkında kısa ve öz dört maddelik bilgi aktarımı yapılmıştır. Sponsorlu içeriktir.

1- Hamilelik bir hayatın başlangıcına en yoğun şahit olabileceğiniz zaman dilimidir.

Bu süreci psikolojik ve fiziksel olarak en iyi biçimde geçirmeniz, sağlıklı bir gelişim için tavsiye edilir. Hamilelik dönemini anne ve bebeğin daha kolay ve keyifli geçirebilmesi için, düzenli egzersiz, vitamin ve mineral açısından zengin bir beslenme düzeni, verimli uyku öneriliyor.

Cicicocuk.com’un uzman danışmanlarından, gebelik dönemi hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını, en hızlı şekilde alabilirsiniz. Hamilelik hakkında bilmeniz gereken şeyler beslenme, spor ve psikoloji başlıkları altında toplanabilir.

2- Hamilelik Döneminde Beslenme

Hamilelikte beslenme bebeğin ve sizin sağlığınız için çok önemlidir. Günlük protein alımını ihmal etmeyin. Hamilelik döneminde yeterli protein alımı fetüsün sağlıklı gelişimi için çok önemlidir. Boy, kilo ve yaşa göre günlük protein ihtiyacınız değişkenlik gösterir. Gebelik döneminde normalde aldığınızdan 5 — 20 gram kadar daha fazla protein tüketmeniz tavsiye edilir.

Kalsiyum ile bebeğinizin kemik ve diş sağlığını destekleyebilirsiniz. 8. haftadan itibaren fetüsün diş ve kemik gelişimi başlar. Bu andan itibaren günlük kalsiyum alımınızın düzenli olması önerilir. Sizin ve bebeğiniz için tavsiye edilen günlük kalsiyum miktarı yaklaşık 1200 mgdır.

Düzenli folik asit takviyesiyle iskelet gelişimine destek olabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller ve yumurtada bol miktarda bulunan folik asitin fetüsün normal omurga gelişimi üzerindeki olumlu etkisi gözlemlenmiştir. Bu süreçte hamilelikte folik asit takviyesinin doktorunuz tarafından önerilmesi halinde kullanmanız tavsiye edilir.

A, C, B12 vitaminleri ve demirle hem kendinizin, hem de fetüsün bağışıklık sisteminin normal fonksiyonlarını destekleyebilirsiniz. Sebze, meyve ve yağlı tohum ağırlıklı bir beslenme düzeniyle vitamin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Bol bol su içerek sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz. Gebelik dönemindeki anne adayları, mide bulantısı ve reflü atakları ile karşı karşıya kalabilir. Bu dönemi en rahat atlatabilmeniz için bol bol su içmeniz tavsiye edilir.

3- Hamilelikte Spor ve Kilo Kontrolü

Gebeliğin ilk 3 ayından sonra hafif tempolu sporlar, hem doğumu kolaylaştırmak hem de anne adayının hamilelik döneminde daha rahat hissetmesini sağlamak için önerilmektedir.

Hamilelik yogası, yürüyüş ve yüzme tavsiye edilen sporların başında gelir.

Bu dönemde yaklaşık 11 ila 14 kg arası kilo artışı normal kabul edilir. Bu kilonun ilk 6 ayda 1’er, diğer 3 ayda 2’şer kilo şeklinde olması beklenir.

4- Hamilelikte Psikoloji

Bu dönemde hormonal değişiklikler psikolojiniz üzerinde olumsuz etki yapabilir. Bunun geçici bir durum olduğunu kabul etmeniz ve sosyal etkileşimlerden uzaklaşmamanız tavsiye edilir. Güneş ışığının da psikoloji üzerinde etkisi olduğuna dair araştırmalar mevcuttur. Bu dönemde kendinizi keyifsiz hissettiğinizde gün ışığında yürüyüş yapmayı tercih edebilirsiniz.

Cicicocuk.com, birçok farklı konudaki içeriği ile hamilelik döneminin daha kolay geçmesi için sizin yanınızda. Hamilelik hakkında aklınıza takılan her detayı cicicocuk’ta bulabilir, dilerseniz uzmanlara soru sorabilirsiniz.

Okuduğunuz içerik sevgiyle oluşturulmuştur ❤️

Başa dön tuşu